پشتیبانی آنلاین

49 17 49 66 021

 

امکان ارسال

به تمام نقاط ایران

 

کارت شبکه فیبر نوری چیست؟ | آشنایی با انواع کارت شبکه سرور

کارت شبکه فیبر نوری

کارت شبکه فیبر نوری چیست؟: به طور کلی کارت شبکه با نام هایی مرسوم مانند Network Adapter، Network Card و (NIC) شناخته می شود و یکی از اجزای شبکه در دسته اجزای passive، در محیط شبکه است. در برقراری ارتباط  بین سیستم های کامپیوتری و سرور ها در شبکه از اجزایی مثل کارت های شبکه و کابل شبکه استفاده می شود.

در این مقاله از وبسایت فروشگاهی فروش انواع سرور و تجهیزات شبکه سرور سوییچ ، در ابتدا با کابل های شبکه از جمله فیبر نوری آشنا می شویم و سپس انواع کارت شبکه شامل کارت شبکه فیبر نوری، فیبر pci،  سرور، hba و…  را بررسی می کنیم.

فیبر نوری چیست؟

جنس مغزی کابل شبکه فیبر نوری، از جنس شیشه بوده و داده ها در این نوع کابل به صورت امواج و پالس هایی از نور منتقل می شوند. این نوع کابل سرعت، ظرفیت و پهنای باند بالاتری نسبت به دیگر انواع کابل ها دارد. برای اتصال کابل های شبکه فیبر نوری، باید از کارت شبکه فیبر نوری استفاده شود.

انواع کابل ها در شبکه:

کابل شبکه که برای تبادل اطلاعات و برقراری ارتباط در محیط شبکه استفاده می شود، انواع و دسته های گوناگونی دارد؛ انتخاب هر کدام از انواع کابل شبکه به عوامل مختلفی مثل ساختار، معماری و بزرگی شبکه بستگی دارد. در این قسمت، به بررسی کابل های شبکه از نظر جنس می پردازیم که به دو دسته تقسیم می شوند که هر کدام انواعی دارند:

کابل شبکه مسی 1.     کابل کواکسیال
2.     کابل Twisted Pair
کابل شبکه فیبر نوری 1.     Single Mode
2.     Multi Mode

 

کابل و کارت شبکه فیبر نوری

بررسی کارت های شبکه:

کارت شبکه به طور کلی سخت افزار واسطی میان سیستم های کامپیوتری و شبکه می باشد و وجود آن برای شبکه ضروری است. در برخی مادر بورد ها، به صورت یک قطعه کارتی جداگانه در شکاف های توسعه مادر بورد قرار می گیرد و در برخی دیگر، به صورت سرخود (built-in) قرار دارد.

کارت شبکه انواع مختلفی دارند، از لحاظ کاربری به دو دسته زیر تقسیم می شوند:

1.     کارت شبکه کامپیوتری (Client)

این نوع کارت در سیستم های کامپیوتری کاربران نصب می شوند. برخلاف سرور، بدون وجود این نوع کارت سیستم می تواند به کار خود ادامه دهد و وجود آن ضروری نیست.

2.     کارت شبکه سرور (Server)

یکی از مهم ترین و ضروری ترین تجهیزات سرور، کارت شبکه سرور است و سرور بدون کارت شبکه نمی تواند کار کند؛ این نوع کارت شبکه، به منظور ارتباط و اتصال بین سرور و کلاینت ها یا سرور با سرور های دیگر به کار می رود. در کارت شبکه سرور امکان مدیریت داده های ارسالی نیز وجود دارد. با توجه به نیاز شبکه، از دو نوع کارت شبکه فیبر نوری و یا کارت شبکه اترنت در سرور ها استفاده می شود.

کارت شبکه معمولی، rj45

از نظر نوع اتصال به شبکه، کارتهای شبکه به دو دسته سیمی و بی سیم تقسیم می شوند. کارت های شبکه سیمی یا کابلی نیز دو صورت دارند:

1.     کارت شبکه اترنت (Ethernet)

در این نوع کارت ها، پورت RJ-45 به کار رفته و در انتهای آن یک کابل اترنت نصب می شود. این نوع کارت ها در محیط های شبکه ای مرسوم تر هستند.

2.     کارت شبکه فیبر نوری (Fiber Channel)

این نوع کارتها در ارتباطاتی که کابل فیبر نوری استفاده شده، به کار می روند. درگاه اتصال در کارت شبکه فیبر نوری فقط امکان اتصال کابل فیبر نوری را دارد و در آنها ماژولSFP  به کاررفته که به منظور تبدیل سیگنال های دیجیتال می باشد. همچنین این نوع کابل در سازمانها و مراکز گسترده تر مورد استفاده قرار می گیرد و هزینه آن به نسبت دیگر کارتهای شبکه بالاتر است. این نوع کارت ارقام و مدل های مختلفی دارد مانند: کارت شبکه فیبرpci و… .

برای بررسی قیمت ها، مقایسه و خرید کارت شبکه فیبر نوری سرور می توانید کلیک کنید.

 

کارت شبکه فیبر نوری چیستاین نکته را باید در نظر داشت که کارت شبکه باید متناسب با سرعت و نوع کابل شبکه باشد و با توجه به آن تهیه شود؛ یعنی به عنوان مثال اگر در ارتباطات شبکه از کابل فیبر نوری استفاده شده، در تجهیزات سخت افزاری نیز باید از کارت شبکه فیبر نوری که مجهز به پورت فیبر نوری باشد استفاده کرد و یا اگر در ارتباطات کابل مسی بکار رفته، می بایست از کارت شبکه Ethernet استفاده شود.

ویژگی های کابل و کارت شبکه فیبر نوری:

  • سرعت بالاتر
  • مناسب برای مسافت های طولانی
  • نویز پذیری کمتر
  • امنیت بیشتر به دلیل ساختار کابل فیبر نوری
  • وزن کمتر- سبک بودن
  • مصرف انرژی کمتر

کارت شبکه فیبر نوری، کابل شبکه فیبر نوری

 

کارت شبکه HBA چیست؟

این کارت، از انواع برد های مدار مجتمع است و کاربرد آن پردازش های ورودی- خروجی و اتصال میان سیستم سرور با شبکه یا دستگاه های ذخیره سازی را انجام می دهد. ذخیره داده ها و بازیابی آنها را انجام داده و سرعت عملکرد سرور را بهتر می کند. کارت شبکه HBA غالبا به شکاف های توسعه PCI  یا PCI-EXPRESS سرور متصل می شود.

کارت شبکه فیبرنوری چیست، کارت شبکه HBA

نتیجه گیری:

کارت شبکه فیبر نوری از انواع مختلف کارتهای شبکه محسوب می شوند. در این مقاله از وبسایت فروشگاهی “سرور سوییچ“، به بررسی پاسخ این سوال که ” کارت شبکه فیبر نوری چیست ” پرداختیم. ماهیت کارت شبکه و کابل شبکه را توضیح دادیم؛ انواع کابل شبکه از لحاظ جنس (مسی و فیبر نوری) و انواع کارت شبکه از دو نظر 1- کاربرد(کلاینت و سرور) و 2- نوع اتصال به شبکه (کارت شبکه فیبر نوری و اترنت) با جزئیات نام برده شد. همچنین ویژگی های کابل و کارت شبکه فیبر نوری و کارت شبکه hba نیز از مواردی بود که در این مقاله گفته شد.

اگر شما هم قصد خرید کارت شبکه فیبر نوری سرور یا کارت شبکه hba را دارید، می توانید کلیک کنید.

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

سایر مطالب پیشنهادی به شما

تماس با ما

خواندن این مطالب را هم به شما پیشنهاد می‌کنیم