پشتیبانی آنلاین

49 17 49 66 021

 

امکان ارسال

به تمام نقاط ایران

 

سی پنل و کاربرد های آن

سی پنل و کاربرد های آن

یکی از پنل هایی به جهت مدیریت فضای اشتراکی هاستینگ مورد استفاده قرار می گیرد و از محبوبیت بالایی برخوردار است، سی پنل (cPanel) می باشد.

امروزه بیشتر شرکت های هاستینگ به مشتریان خود این نرم افزار تحت وب را ارائه داده می کنند که در این مقاله به ویژگی ها و کاربرد های آن خواهیم پرداخت.

ممکن است شما هم با این پنل رو به رو شده باشید و با فضای آن آشنا باشید. در شرکت های مختلف قالب های متفاوت و جدیدی مورد استفاده قرار بگیرد و کمی فضا را متفاوت کرده باشد اما جای هیچگونه نگرانی نیست چون مفاهیم و ویژگی های پنل کاملا یکسان بوده و فقط گاهی بعضی از قسمت های آن تغییر کرده است.

lantern

lantern template

تصویر بالا نمایی از سی پنل با قالب Lantern می باشد که از قسمت چنج استایل قابل تغییر است.

هر مجموعه ای از ویژگی های مرتبط در دسته بندی مختلف همچون files، Database ، Domains، Email و غیره تقسیم شده اند که در ادامه به آنها می پردازیم.

بخش Files

مدیریت تمامی فایل های روی هاست اعم از آپلود، دانلود، تغییرات روی فایل ها، مجوز های دسترسی، تنظیمات مختلف اشتراک گذاری مثل FTP، بکاپ گیری و دیگر موضوعات مختلف قابل دسترس است.

به تازگی افزونه ی Git اضافه شده است که در مقاله های قبل به آن پرداخته ایم.

files

files section

بخش Database

تمامی مسائل مرتبط با پایگاه داده مثل دسترسی به تنظیمات phpmyadmin و یا تغییر و اضافه کردن یک دیتابیس یا کاربران آن در MySQL در این قسمت قرار دارد.

Database

Database section

بخش Domains

دامنه های اضافه شده و قابل مدیریت روی هاست در این قسمت قابل مشاهده و مدیریت می باشد. تنظیماتی همجون اضافه کردن یک دامنه یا زیر دامنه(subdomain)، ریدایرکت کردن و دیگر تنظیمات تحت DNS در این بخش قرار دارد.

Domains

Domains section

بخش Emails

در این بخش می توان به تمام ساختار و فرایند ارسال و دریافت ایمیل و یا تنظیماتی مثل جلوگیری از دریافت اسپم، فیلتر های مورد استفاده، امنیت و رمزگذاری ایمیل ها و دیگر افزونه های مرتبط مثل مدیریت تقویم و مخاطبین قرار دارد.

همچنین میتوان محدودیت و حجم مورد استقاده شده ی ایمیل ها را به تفکیک کاربران آن مشاهده نمود.

Emails

Emails section

بخش metric

این قسمت مخصوص مشاهده ی آمار کاربرانی است که سایت های روی هاست را در قسمت ها و صفحات مختلف مورد بررسی قرار داده اند.

در قسمت visitors می توان تمام مشاهدات هر کاربر را به بر اساس آدرس IP ورودی و حجم بسته های ارسال شده به هاست را بررسی کرد.

کاربرانی که در وبسایت شما به خطا های مختلفی برخورده اند را در قسمت errors می توان مشاهده کرد. در دیگر قسمت های این بخش مثل bandwidth, Analog stats, webalizer می توان آمار دقیقی از رخداد های صورت گرفته توسط کاربران مشاهده گر وبسایت را بررسی و تحلیل کرد.

Metric

Metric section

بخش Security

تنظیمات و حق دسترسی های مختلف در این بخش قابل مشاهده و تغییر می باشد. در قسمت IP blocker می توان کاربران را بر اساس آدرس آیپی آنها به هر دلیلی منع کرد و یا اگر به اشتباه محدودیتی بر آنها اعمال شده در این بخش قابل تغییر است.

قسمت SSL برای اعمال این افزونه به جهت بالا بردن امنیت وبسایت و ترافیک های ارسالی و دریافتی بین سرور و کاربران از اهمیت بالایی برخوردار است.

امروزه در بسیاری از هاستینگ ها به واسطه ی پروژه ی Lets encrypt می توان به رایگان این موضوع را فراهم کرد.

اطلاعات بیشتر

Security

Security section

بخش Software

تنظیمات پیشرفته برای شخصی سازی نسخه های مختلف PHP در این قسمت قابل دسترس است. با پیشرفته شدن صنعت وب و بروز شدن آن، افزونه های مدیریت یکپارچه سایت ساز وردپرس و افزونه node js که مخصوص تولید اپلیکیشن های تحت وب می باشد.

Software

Software section

بخش Advanced

در این بخش مسائل پیشرفته تر سمت سرور قابل مشاهده و تغییر است. یکی از مهم ترین بخش های این بخش cron job هست که به این وسیله میتوان زمان فراخوانی و اجرای هر دستور یا اسکریپت خاصی را به راحتی به آن سپرد.

Advanced

Advanced section

 

 

منبع:

Cpanel Docs

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

سایر مطالب پیشنهادی به شما

تماس با ما

خواندن این مطالب را هم به شما پیشنهاد می‌کنیم