پشتیبانی آنلاین

49 17 49 66 021

 

امکان ارسال

به تمام نقاط ایران

 

آیا می دانید Dns چیست؟

Dns چیست

اگر نمی دانید dns چیست، این مقاله را تا انتها مطالعه نمایید. در این مقاله آموزشی سعی کرده ایم تا همه چیز را در مورد  اینکه DNS سرور چیست و چگونه کار می کند شرح دهیم. با ما باشید تا درک کنید که  DNS سرور چیست و چه کاربردی دارد؟

Dns  چیست؟ dns یا همان پروتکل دی ان اس، مخفف کلمه انگلیسی  Domain Name System  می باشد. کار اصلی پروتکل دی ان اس اتصال دامین وب سایت به هاست و سرور های مربوط به آن برای نمایش درست وب سایت است.

به طور معمول dns ، این طور کار می کند که نام دامین قابل خواندن توسط انسان مانند www.google.com را به اعدد قابل فهم یا  آدرس آی پی برای کامپیوتر تبدیل میکند تا اطلاعات به درستی در مرورگر ها نمایش داده شوند.

بهتر است بدانید، عمل ترجمه نام دامین به آدرس IP را اصطلاحا Resolve کردن نام دامین می نامند و به طور کلی هدف سیستم نام دامین یا همان دی ان اس  این می باشد که هر کاربری از هر مکانی در دنیا با وارد کردن نام دامین مورد نظر، به آدرس آی پی مربوطه ارجاع داده شود.

در واقع دی ان اس یکی از پایه های جستجوی اینترنتی می باشد و همه ما در طول روز بی آنکه بدانیم از دی ان اس  استفاده می کنیم.

تاریخچه و انواع dns چیست؟

قبل از پیشرفت اینترنت به شکلی که امروزه میبینید، تمام وب سایت ها با آدرس‍ های آی پی شناخته می شدند و بخاطر اینکه تعداد آی پی ها کم بود، به راحتی قابل شناسایی بودند. اما با بزرگ شدن دنیای اینترنت و هر چه بیشتر شدن تعداد وب سایت ها، روش های متفاوتی برای بدست آوردن نام و آی پی وب سایت ها معرفی شده است.

شخصی به نام الیزابت فینلر، اولین کسی بود که یک فایل با نام host.txt را ساخت این فایل حاوی نام همه ی وب سایت ها به همراه آدرس آی پی آن ها می باشد. ولی بعد از او شخص دیگری به نام پل مک پتریس سیستمی بر پایه دی ان اس امروزی را ساخت.

انواع dns

کاربرد دی ان اس چیست ؟

همانطور که در مقاله dns چیست گفته شد، اولین کار برای داشتن یک وب سایت، خرید و ثبت دامین دلخواه است. پس از خرید و ثبت دامین آن، نام و دامین می بایست به وب سایت شما اشاره کند. اینجاست که انواع dns   به شما کمک می کند.

در واقع کاربرد dns  همین تبدیل کردن دامین به اعداد یا آی پی ها برای متصل کردن هاست یا محل ذخیره وب سایت به سرور فروشنده اینترنت و هاست و دامین است. به عنوان مثال اگر دامین google.com باشد، دی ان اس کمک می کند تا وب سایت به آی پی با آدرس 8.8.8.8 تبدیل شود.

بگذارید با مثالی بهتر سوال دی ان اس چیست و چگونه کار می کند؟ را توضیح دهیم.

عملکرد  دی ان اس را مثل دفترچه تلفن موبایلتان فرض کنید. شما برای هر شخصی با نام خودش، یک شماره ثبت کرده اید. هر موقع میخواهید تماس با آن شخص داشته باشید، تنها کافی است اسم او را در دفترچه موبایل جستجو کرده و بدون نیاز به حفظ کردن شماره تماسش، با او تماس بگیرید.

در مثالی که زدیم، دفترچه تلفن همان دی ان اس سرور است. شماره تماس ها را آی پی و نام اشخاص دامین می باشد. به همین راحتی دی ان اس کمک می کند تا شما با سرچ دامین های خاص بتوانید اطلاعات آن وب سایت را به درستی ببینید.

با توجه به تعریفی که کردیم، همه افراد در کارهای روزمره شان مثل کار با تلفن همراه، چک کردن ایمیل و گشت و گذار در اینترنت، از دی ان اس استفاده می کنند و همین موضوع بر اهمیت آن تاکید دارد. یکی دیگر از کاربردهای دی ان اس کمک کردن به انتقال اطلاعات سایت است.

همچنین بخوانید: بهترین سرور hp

دی ان اس سرور چیست؟

دی ان اس سرور چیست؟

همانطور که در بالا گفتیم، کاربرد دی ان اس اتصال هاست به سرور های ذخیره کننده آی پی های دامین است. در اینجا  دی ان اس سرور  در واقع همان بانک اطلاعاتی بزرگی است که دارای مجموعه ای از دامین ها و آی پی های مرتبط می باشد.

انواع  dns

در ادامه به معرفی انواع dns که به لود شدن صفحه وب کمک می کنند می پردازیم:

DNS recursor

Root nameserver

TLD nameserver

Authoritative nameserver

DNS recursor

اولین سروری است که برای دریافت درخواست ها از سیستم کاربران و از برنامه هایی مثل مرورگر وب، تنظیم شده است. به طور معمول، recursor  مسئول رضایت کاربران می باشد و این کار را با پاسخ دادن به درخواست کاربران انجام می دهد. این نوع سرور را dns resolver  می گویند.

Root nameserver

این سرور در واقع اولین قدم در ترجمه نام دامین و قابل خواندن کردن آن توسط انسان به آدرس آی پی می باشد. البته فقط زمانی که آی پی مورد نظر در DNS recursor یافت نشود. کار این سرور رجوع درخواست به سرور مربوط به پسوند دامین است. این سرور را می شود به عنوان فهرست در کتابخانه در نظر گرفت که به قفسه های مختلف کتاب ها اشاره می کند.

TLD nameserver

TLD nameserver مسئول ترجمه پسوند دامین و رجوع باقی نام دامین به سرور مربوط به ادامه نام دامین است. این سرور را می شود به عنوان یک قفسه خاصی از کتاب در کتابخانه در نظر گرفت.

Authoritative nameserver

Authoritative nameserver آخرین قسمت جستجو را انجام می دهد. در صورتی کهauthoritative nameserver  به سابقه درخواستی دسترسی پیدا کند، آدرس آی پی را برای hostname درخواست کننده، به DNS Recursor که درخواست اولیه را صادر کرده است، بر می گرداند. این نوع سرورها را می شود به عنوان یک فرهنگ لغت خیلی کامل در یک کتابخانه در نظر گرفت؛ چرا که یک کلمه را به راحتی به یک تعریف کامل ترجمه می کند.

همچنین بخوانید: تفاوت سرور ابری و سرور مجازی

DNS سرور چیست و چگونه کار می کند؟

DNS سرور چیست و چگونه کار می کند؟

همانطور که در ابتدای این مقاله کامل توضیح دادیم، وقتی که شما می خواهید از یک وب سایت بازدید کنید، کامپیوترتان یک مراحلی را برای تبدیل آدرس قابل خواندن به وسیله انسان به یک آدرس آی پی قابل فهمیدن توسط ربات و ماشین دنبال می  کند.

جالب است بدانید هر وب سایت نامگذاری شده قادر است با بیش از یک آدرس آی پی برابر باشد. یعنی بعضی وب سایت ها می توانند صد ها آدرس آی پی مختلف داشته باشند که همه با همان نام دامین خودشان مطابقت دارند. با توجه به این موضوع به سرور دی ان اس نیاز است تا آدرس آی پی را به نام دامین داده و وب سایت مورد نظر را نمایش دهد.

مرحله اول

در ابتدا در نظر داشته باشید که، دی ان اس از یک دیتابیس سلسله مراتبی استفاده میکند که دارای اطلاعاتی در باره نام دامین است.

این موضوع را توضیح می دهیم. شما فرض کنید در مرورگر خود نام دامین وب سایتی را سرچ میکنید. اولین کاری که مرورگر شما انجام می دهد، ارسال درخواست به دی ان اس سرور سیستم عامل است تا چک کند که پاسخ مورد نیازتان در حافظه پنهان  مرورگر وجود دارد یا خیر.

مرحله دوم

اگر ذخیره شده بود، همان را نشان می دهد. اگر آدرس در حافظه پنهان جستجو و یافت نشد، درخواستتان از سمت کارت شبکه کامپیوتر به Resolver فرستاده می شود. درصورتی که این سرور هم اطلاعات آی پی درخواست شما را نداشت، درخواست شما را به یک سطح بالاتر مثل سرور روت ارسال می نماید.

مرحله سوم

در اینجاRoot Server  متناسب با پسوند دامین شما به Resolver فرمان می دهد تا درخواست را به TLD Resolvers  ارسال نماید. TLD Resolvers  در حقیقت هزاران کامپیوتر در سراسر جهان هستند که با دریافت ادامه دار اطلاعات از سرویس دهنده های root، آن ها را ذخیره کرده و برای استفاده کاربر ها آماده می کنند. این سرور ها در مراکز خدمات اینترنتی در سراسر جهان وجود دارند.

مرحله چهارم

سرور TLD تمام اطلاعات مربوط به پسوند دامین ها را در خودش دارد. و متناسب با آن از سرور اختصاصی Resolver درخواست ارسال می کند تا تمام اطلاعات دامین را از name server دریافت کند. به این حالت کامپیوتر شما می تواند تمام اطلاعات دامین را به صورت صحیح نمایش دهد.

لازم است بگوییم، اگر اطلاعات مورد نیاز در این دی ان اس سرور پیدا نشد، خطای دی ان اس را خواهید داشت.

همچنین بخوانید: سرور مجازی ویندوز چیست

سرور دی ان اس

حافظه پنهان چیست

برای تعریف بهتر حافظه پنهان ادامه مطلب را بخوانید.

تصور کنید تنها یک دایرکتوری برای وب سایت مورد نظرتان وجود داشته باشد. آن وقت در زمانی خاص وقتی تعداد درخواست ها برای بازدید از آن وب سایت زیاد می شود، مدت زمان بسیار زیادی طول می کشد تا به تک تک درخواست های شما پاسخ بدهد. اینجا  انواع دی ان اس هستند که به کمک شما می آیند.

از آنجایی که اطلاعات دی ان اس در سرورهای بسیاری قرار دارند، این احتمال وجود دارد که اگر شما چند مرتبه در روز از یک وب سایتی بازدید کنید، با ذخیره شدن اطلاعات در کش مرورگر دیگر نیازی به هر بار درخواست و عملیات انطباق آی پی با سرورهایی غیر از سرور محلی یا همان مرورگرتان نباشد. پس با این حساب تعداد مراجعاتی که لازم است از دی ان اس صورت گیرد، بسیار کمتر از زمانی است که شما یک وب سایت را در مرورگر خودتان جستجو می کنید.

مزایای dns srver چیست؟

در ادامه به معرفی مزایا دی ان اس خواهیم پرداخت.

مزایای  DNS سرور چیست و چه کاربردی دارد؟

با توجه به مثالی که درباره دفترچه تلفن گوشی زدیم، اگر قرار بر این بود که برای بازدید از وب سایت های مورد نظر تمام آدرس های آی پی لازم را در ذهنمان بسپاریم، کار جستجوی صفحه های وب سایت بسیار سنگین و دشوارتر می شد. پس احتمالا اصلی ترین مزیت  دی ان اس این است که استفاده از اینترنت را تسهیل می کند.

همانطور که گفتیم، اگر بخواهید یک وب سایت را ببینید، باید آدرس آی پی آن وب سایت را بدانید. اما اگر آدرس آی پی تغییر کند چه می شود؟ یکی دیگر از مزایای دی ان اس بروز شدن این آدرس ها است. سرور dns  وظیفه دارد که آدرس های آی پی را خیلی سریع ، به روز کرده و دسترسی کاربران به وب سایت‎ ها را آسان تر کند.

انواع دی ان اس

معنی سلسه مراتب بخش های انواع dns  سرور ها

دی ان اس ها سلسله مراتبی دارند که در ادامه به آن ها می پردازیم.

سلسه مراتب نام دامین

برای درک اینکه چگونه سلسله مراتب سرور ها، توسط رایانه کاربران برای نمایش یک وب سایت روی مانیتور مورد جستجو قرار می گیرد، شما نیاز دارید به درک اولیه ای از عناصری که نام دامین را تشکیل می دهند برسید و این که نحوه ارتباط آنها با آدرس های آی پی را هم درک کنید.

دامین سطح سوم

دامین سطح سوم به عنوان زیر دامین شناخته می شود. معمول ترین زیر دامین www است. اما می شود فرم های زیادی مثل books.google.com  داشته باشد.

دامین سطح دوم

دامین سطح دوم به طور معمول نام اصلی وب سایت و بخش منحصر به فرد نام دامین است که بلافاصله قبل از پسوند دامین نوشته می شود.

دامین سطح بالا

دامین سطح بالا با نام TLD هم شناخته می شود. معمول ترین ترین  پسوند دامین com. است. سرور های TLD با توجه به نام دامین، در قسمت های بالایی سلسه مراتب سرور ها می باشند. سازمان ICANN که مدیریت واگذاری آدرس های IP و نام های دامین را عهده دار است، نظارت بر TLD ها را آسان می کند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

سایر مطالب پیشنهادی به شما

تماس با ما

خواندن این مطالب را هم به شما پیشنهاد می‌کنیم