امروزه با گسترش کسب و کارهای اینترنتی، نیاز به خدمات هاستینگ به خصوص برای کسب وکارهای بزرگ احساس می شود. در پاسخ به پرسش هاستینگ چیست؟ می توان به زبان ساده گفت میزبانی یا هاستینگ وب یک سرویس آنلاین است که محتوای وب سایت شما را در اینترنت قابل دسترسی می کند. هنگام خرید یک طرح میزبانی، شما در اصل فضایی را در یک سرور فیزیکی اجاره و یا خریداری می کنید تا تمام فایل ها و داده های وب سایت را ذخیره کنید.
هاست های سرور کلیک منابع مورد نیاز برای عملکرد موثر و ایمن وب سایت شما را فراهم می کنند. آن ها مسئول راه اندازی سرور، اجرای اقدامات امنیتی میزبانی و همچنین اطمینان از اینکه دادههایی مانند متن ها، عکس ها و سایر فایل ها با موفقیت به بخش مرورگر بازدیدکنندگان منتقل می شوند، هستند.
در این بخش، می آموزید که میزبانی هاست چیست، چگونه کار می کند و انواع مختلف میزبانی وب کدام است بنابراین در صورتی که قصد آشنایی شروع و یا گسترش کسب و کار اینترنتی خود را دارید و یا می خواهید بدانید که هاستینگ چیست در ادامه با ما همراه باشید.
نحوه عملکرد هاستینگ چگونه است؟
پس از یافتن پاسخ هاستینگ چیست؟ نوبت به آشنایی با عملکرد آن است. سروری که وب سایت شما را میزبانی می کند یک رایانه فیزیکی است که به طور مداوم کار می کند تا سایت را همیشه در دسترس بازدیدکنندگان قرار دهد. خرید سرور برای میزبانی وب به شما این امکان را می دهد که تمام داده های وب سایت خود را در آن سرورهای ارائه دهنده ذخیره کنید؛ در چنین شرایطی دیگر نگران از دست رفتن اطلاعات خود نخواهید بود.
هنگامی که کاربر نام دامنه شما را در نوار آدرس مرورگر خود وارد می کند، یا به زبان ساده، نام شما را در مرورگر جستجو می کند، سرور میزبان وب، تمام فایل های لازم برای بارگیری وب سایت شما را منتقل می کند و به وی نشان می دهد.
شما می توانید یک وب سایت را خودتان میزبانی کنید، اما لازم به ذکر است که این کار نیاز به مهارت های فنی گسترده ای دارد. میزبانی خودکار مستلزم راه اندازی و پیکربندی یک وب سرور از ابتدا، از جمله تجهیزات، زیرساخت، سخت افزار و نرم افزار است. علاوه بر این، شما همچنین باید تمام تعمیر و نگهداری مداوم را انجام دهید.
یک ارائه دهنده خدمات میزبانی وب تضمین می کند که وب سایت شما عملکرد بهینه و با پروتکل های امنیتی بهتری دارد. علاوه بر این، بسیاری از جنبه های پیچیده میزبانی وب سایت را ساده می کند – از نصب نرم افزار گرفته تا پشتیبانی فنی. به همین دلیل استفاده از خدمات شرکت هاستینگ که تمامی اقدامات مذکور را خودش انجام دهد از اهمیت بسیار بالایی برخوردار می باشد.
مطالعه این مقاله نیز مفید است: تفاوت سرور فیزیکی و سرور مجازی
انواع خدمات میزبانی وب
با گزینه های میزبانی وب متعدد موجود، تعیین اینکه کدام یک برای وب سایت شما بهترین است می تواند چالش برانگیز باشد. اکثر میزبان های وب بسته های میزبانی متفاوتی را برای انواع مختلف مشتریان ارائه میدهند؛ از صاحبان وب سایت های تجاری گرفته تا سازندگان وبلاگ شخصی. در حالت ایده آل، شما باید با ساده ترین راه حل میزبانی شروع کنید. هنگامی که سایت شما ترافیک بیشتری دریافت کرد، یا به زبان ساده، کاربران بیشتری به سایت شما مراجعه کردند؛ می توانید به یک هاست و یا پلن پیشرفته تر ارتقا دهید. در سایت سرور کلیک به راحتی می توانید قیمت هاستینگ را بررسی کنید تا یک ایده کلی در مورد انواع مختلف هاست و هزینه های آن ها نیز به دست آورید.
اجازه دهید نگاهی به انواع میزبانی هاست بیاندازیم.
هاست اشتراکی
در پاسخ به هاستینگ یعنی چه و هاست اشتراکی به چه معنا است باید گفت که با میزبانی اشتراکی، چندین کاربر، منابع سرور یکسانی از جمله حافظه، قدرت پردازش و فضای ذخیره سازی را با یکدیگر به اشتراک می گذارند. به دلیل سادگی در عملکرد و مقرون به صرفه بودن، میزبانی وب اشتراکی یک راه حل عالی برای مشاغل کوچک و وب سایت های شخصی است که به پیکربندی پیشرفته یا پهنای باند بالاتر نیاز ندارند. از این رو، هاست اشتراکی یک انتخاب عالی برای مبتدیانی است که برای شروع به هاست ارزان نیاز دارند. در زیر به مزایا و معایب هاست اشتراکی اشاره خواهیم کرد.
مزایای هاست اشتراکی
- مقرون به صرفه، ایده آل برای وب سایت هایی در مقیاس کوچک
- بدون نیاز به داشتن تخصص فنی
- گزینه های سرور از پیش پیکربندی شده
- بدون نیاز به مراقبت از نگهداری و مدیریت سرور
معایب هاست اشتراکی
- حداقل دسترسی به پیکربندی سرور
- افزایش ترافیک در سایر وب سایت ها می تواند بر سرعت وب سایت شما تأثیر بگذارد
همچنین مطالعه نمایید: تفاوت هاست اشتراکی و اختصاصی
هاستینگ سرور خصوصی مجازی (VPS)
با این نوع میزبانی وب، وب سایت شما یک سرور فیزیکی را با سایر کاربران به اشتراک می گذارد، اما میزبان وب برای هر کاربر یک پارتیشن مجازی ایجاد می کند. بنابراین، سایتی که بر روی یک سرور خصوصی مجازی میزبانی می شود، مقدار منابع اختصاص یافته مشخصی را دریافت می کند. میزبانی وب یا همان VPS یک گزینه عالی برای سایت های با اندازه متوسط، فروشگاه های تجارت الکترونیک و وبلاگ های بزرگ با تعداد بازدیدکنندگان به سرعت در حال رشد است.
مزایای هاستینگ سرور خصوصی مجازی (VPS)
- فضای سرور اختصاصی
- افزایش ترافیک در سایر وب سایت ها تأثیری بر عملکرد سایت شما ندارد
- قابلیت سفارشی سازی بالا
معایب هاستینگ سرور خصوصی مجازی (VPS)
- کاربران برای مدیریت آن نیاز به تخصص فنی دارند
- حتی اگر نسبتا مقرون به صرفه باشد، برخی از کاربران ممکن است مجبور شوند یک متخصص یا توسعه دهنده را برای مدیریت سرور مجازی استخدام کنند که این کار هزینه های کلی را افزایش می دهد.
شاید برایتان مفید باشد: خرید سرور مجازی اقتصادی
هاست ابری
شاید برایتان سوال پیش بیاید که هاستینگ چیه، آن هم از نوع ابری! در پاسخ باید گفت که این نوع هاست از چندین سرور مجازی برای میزبانی سایت ها استفاده می کند. بنابراین، اگر یکی از سرورها ترافیک بالا یا مشکلی را تجربه کند، سرورهای باقیمانده کنترل وب سایت را در اختیار خواهند گرفت و آن را حفظ خواهند کرد. از آنجایی که میزبانی وب مبتنی بر ابر برای عملکرد به مجموعه ای از سرورهای وب متکی است، کسب و کارهایی با چندین وب سایت و سایت های مقیاس بزرگ مانند فروشگاه های تجارت الکترونیک میتوانند بیشترین سود را از آن ببرند، زیرا زمان خرابی آن، آن هم اگر مشکلی پیش بیاید، بسیار کم است.
مزایای هاستینگ ابری
- کاهش احتمال خرابی سخت افزار
- جلوگیری از حملات DDoS
- مقیاس پذیری، بدین معنا که وب سایت شما به منابع یک سرور محدود نمی شود
معایب هاستینگ سرور خصوصی مجازی (VPS)
- دسترسی به ریشه آن همیشه ارائه نمی شود
- هزینه آن گرانتر از VPS و هاست اشتراکی می باشد
هاست وردپرس
این نوع سرویس میزبانی وب CMS، یک محیط سرور بهینه شده وردپرس را برای کمک به بارگذاری سریعتر سایت شما و به حداقل رساندن مشکلات احتمالی فراهم می کند. با این حال لازم به ذکر است که دیگر انواع میزبانی هاست هنوز برای وب سایت های مبتنی بر این سیستم مدیریت محتوای محبوب (CMS) کار می کنند. به طور معمول، برنامه های میزبانی بهینه شده وردپرس دارای ویژگی هایی مانند تم های از پیش نصب شده، افزونه هایی برای عملکردهای اصلی مانند حافظه پنهان و امنیت و ابزارهای دیگر است.
مزایای هاست مجازی
- کم هزینه و مبتدی پسند
- عملکرد بهینه برای سایت های وردپرس
- تیم پشتیبانی مشتری آموزش دیده در مورد مسائل وردپرس
- افزونه ها و تم های از پیش نصب شده وردپرس
معایب هاست مجازی
- این هاست، یک نوع میزبانی وب ایده آل برای وب سایت های غیر وردپرس نمی باشد
هاست اختصاصی
از دیگر انواع میزبانی هاست، می توان به هاست اختصاصی اشاره کرد. هاست اختصاصی برای هر وب سایت یک سرور فیزیکی تعیین می کند. با رفتن به هاست اختصاصی می توانید سرور را پیکربندی کنید، سیستم عامل و نرم افزار مورد نظر خود را انتخاب کنید و همچنین تمامی محیط هاست را مطابق با مشخصات خود شخصی سازی کنید.
اجاره سرور اختصاصی به همان اندازه قدرتمند است که سرور خود را در سایت خود داشته باشید، اما با مزیت اضافی دریافت پشتیبانی حرفه ای از میزبان وب شما. بنابراین، هاست اختصاصی برای مشاغل آنلاین بزرگ که با ترافیک سنگین سروکار دارند ایده آل است.
مزایای هاست اختصاصی
- کنترل کامل بر پیکربندی سرور
- قابلیت اطمینان بالا
- دسترسی ریشه به سرور
معایب هاست اختصاصی
- هزینه بالا، بیشتر برای کسب و کارهای بزرگ مناسب است
- دانش فنی و مدیریت سرور مورد نیاز است
چگونه بهترین ارائه دهنده خدمات میزبانی وب را انتخاب کنیم؟
پس از آنکه با انواع میزبانی هاست آشنا شدید و متوجه شدید که هاستینگ چیست؟ نوبت به این می رسد که بهترین هاست را مطابق با نیازهای کسب و کار خود انتخاب نمایید. همانطور که وب سایت شما رشد می کند، ممکن است به فضای ذخیره سازی اضافی، پهنای باند و انواع دیگر منابع نیز نیاز داشته باشید. در آن صورت، ممکن است انتخاب یک میزبانی پیشرفته تر مانند میزبانی ابری یا VPS را در نظر بگیرید.
بنابراین، مطمئن شوید که بهترین ارائه دهنده میزبانی وب را پیدا کنید که خدمات متنوعی را ارائه می دهد تا بتوانید در هر لحظه که نیاز داشتید آن را ارتقا دهید. لازم به ذکر است که شرکت هاستینگ سرور کلیک این خدمات را ارائه می دهد. علاوه بر این، هنگام تصمیم گیری بین ارائه دهندگان میزبانی وب، چندین فاکتور برای تجزیه و تحلیل وجود دارد.
صفحه کنترل
با کنترل پنل هاست، می توانید بدون نیاز به ورود به وب سرور، حساب میزبانی را مدیریت کنید. بنابراین، بهتر است از میزبان های وبی استفاده کنید که یک رابط کاربری به راحتی قابل مدیریت را برای کاربران با هر سطح مهارتی را فراهم می کنند.
به عنوان مثال برخی پنل ها به شما امکان می دهد فایل های خود را مدیریت کنید، یک نسخه پشتیبان کامل تهیه کنید و برنامه های مرتبط را در وب سایت خود نصب کنید، به بیانی دیگر، سریع و کارآمد!
همچنین مطالعه کنید: خرید سرور مجازی ایران نامحدود
Uptime میزبان وب
به دلیل نگهداری ضعیف یا ناپایدار وب سرورها، خرابی های مکرر و غیرمنتظره می تواند به طور جدی بر اعتماد مشتریان شما به کسب و کارتان تأثیر بگذارد. از این رو، اطمینان حاصل کنید که میزبانی که انتخاب میکنید، با ضمانت زمانی که تبلیغ میکند، مطابقت دارد. ضمانت به روزرسانی و شرایط خدمات منصفانه، نشان دهنده تعهد شرکت های میزبان برای راه اندازی سیستم هایشان است.
مشخصات فنی
جدا از انتخاب سرویس های میزبانی با فضای دیسک کافی، قدرت پردازش و پهنای باند، باید به دنبال ویژگی های دیگری باشید که به اجرای روان و بدون مشکل وب سایت شما کمک می کند.
بررسی آنلاین
درباره شرکت ارائه دهنده هاستینگ و اینکه انواع میزبانی وب چیست؟ تحقیق کنید تا اطلاعات کامل تری را در مورد ارائه دهندگان خدمات میزبانی وب کسب نمایید. بیشتر بررسی های آنلاین شامل اطلاعاتی درباره زمان و سرعت است، بنابراین میتوانید عملکرد سرورهای ارائه دهنده را ببینید.
امنیت
اطمینان حاصل کنید که ارائه دهنده هاست به خوبی مجهز به اقدامات امنیتی پیشرفته برای کمک به محافظت از سایت شما در برابر بدافزارها یا حملات DDoS می باشد. لازم به ذکر است که این ویژگی ها ممکن است شامل مدیریت دسترسی، شناسایی بدافزار، پشتیبان گیری خودکار و به روز رسانی باشند.
پشتیبانی به صورت 24 ساعته در 7 روز هفته
اگر وب سایت شما با تاخیرهای غیرمنتظره، خرابی ها یا حتی نقض های امنیتی روبرو شود، پشتیبانی شبانه روزی اهمیت بسیار زیادی خواهد داشت. به همین دلیل حتما از پشتیبانی به صورت 24 ساعته توسط شرکت هاستینگ مورد نظر اطمینان حاصل نمایید.
تفاوت بین میزبانی وب و نام دامنه چیست؟
اکنون که متوجه شدید هاستینگ چیست، نوبت به بررسی تفاوت های بین میزبانی وب و نام دامنه می رسد. پس از انتخاب محل ذخیره فایل های وب سایت، مرحله بعدی برای راه اندازی وب سایت خود، جستجوی نام دامنه و سپس خرید نام دامنه است. دامنه و هاست دو چیز متفاوت اما به یک اندازه مهم هستند که برای انتشار وب سایت شما به صورت آنلاین مورد نیاز می باشند.
در حالی که هاست برای ذخیره سایت شما استفاده می شود، یک نام دامنه به عنوان هویت دیجیتالی وب سایت عمل می کند و به افراد اجازه می دهد تا به راحتی به آن دسترسی داشته باشند. نام دامنه معمولاً از یک نام وب سایت و یک پسوند دامنه مانند .com، .org یا .net تشکیل شده است. همچنین، بسیاری از گزینه های دیگر و نام های دامنه جدید مانند .xyz وجود دارد که امروزه جزو محبوب ترین جایگزین ها هستند. یک دامنه و یک حساب میزبانی را می توان از ارائه دهندگان خدمات وب یکسان یا متفاوت خریداری کرد. جالب است بدانید که بسیاری از شرکت های هاستینگ، ثبت دامنه را نیز ارائه می دهند.
شاید برایتان مفید باشد: خرید هاست پر بازدید
مراحل انتخاب نام دامنه
برای شروع، در مورد نام دامنه تصمیم بگیرید و در دسترس بودن آن را نیز بررسی کنید. اگر یک نام دامنه منحصر به فرد پیدا کنید، آن را با یک ثبت کننده دامنه ثبت کنید. اگر همان شرکتی نیست که برای میزبانی سایت انتخاب کرده اید، یک طرح میزبانی بخرید و نام دامنه را بر اساس آن مشخص کنید. از طرف دیگر، خرید یک طرح میزبانی که شامل ثبت نام دامنه رایگان است راه حل بسیار ساده تر و مقرون به صرفه تر است. با این حال، اگر از خدمات ارائه شده راضی نیستید، می توانید سایت را به یک هاست جدید انتقال دهید. فقط مطمئن شوید که شرکت هاستینگ مورد نظر از چارچوب وب سایت شما پشتیبانی می کند.
نتیجه گیری
تصمیم گیری های زیادی در ایجاد یک وب سایت جدید وجود دارد، از جمله نحوه و مکان میزبانی آن. خواه این یک تجارت آنلاین، وبلاگ یا نوع دیگری از وب سایت باشد؛ باید توجه داشته باشید که اولین قدم برای ایجاد حضور آنلاین شما ثبت نام برای یک حساب میزبانی است. در پاسخی کوتاه به سوال هاستینگ یعنی چه ، می توان گفت که هاستینگ یا میزبانی وب، سرویسی است که به وب سایت شما امکان می دهد تا به صورت آنلاین در دسترس باشد. یادگیری اصول میزبانی وب و انواع خدمات میزبانی وب به شما کمک می کند تا راه حلی مقرون به صرفه و قابل اعتمادی را برای وب سایت خود پیدا کنید.
هنگامی که خدمات و ارائه دهندگان هاست مختلف را در نظر می گیرید، نیازهای خود را در نظر داشته باشید و با توجه به آن ها مزایا و معایب شرکت های میزبانی وب را تجزیه و تحلیل کنید. یکی از شرکت های هاستینگ که خدمات گسترده ای را به مشتریان خود عرضه می کند، سرور کلیک می باشد.
اگر سؤال دیگری در مورد اینکه هاستینگ چیست دارید، در زیر، نظر خود را با ما در میان بگذارید یا با تیم پشتیبانی مشتری ما تماس بگیرید.
ممنون از اینکه تا پایان این بخش با عنوان هاستینگ چیست با ما همراه بودید.